Interijer - Novi Mercedes AMG SL
Interijer - Novi Mercedes AMG SL

Interijer – Novi Mercedes AMG SL

Mercedes AMG SL izdanje iz 2021. dobiva golemi središnji zaslon osjetljiv na dodir koji izgleda upravo kao da tamo i pripada.

Dobrodošli u novi Mercedes-AMG SL.

Unutrašnjost ovog automobila tvrtka naziva svojim ‘hiperanaloškim’ interijerom: pokušaj spajanja krajnje vrhunskog i bezvremenskog minimalizma originalnog 300 SL Roadstera s MB-ovim bogatstvom tehnološke stručnosti.

Baš kao i S klasa, novi AMG-SL dobiva veliki zaslon osjetljiv na dodir između vozača i suvozača. Veličine 11,9 inča (30 cm), uokviren parom „mlaznica turbine“. Zaslon se može prilagoditi i postaviti u okomitiji položaj kako bi se izbjegao odsjaj sunčeve svjetlosti koji može smetati u vožnji.

Isped vozača nalazi se instrument ploča dimenzije 12,3 inča (31,2 cm), ‘nadahnuta zrakoplovstvom’. Sadržaj specifičan za AMG stiže u obliku stavki izbornika “Performance” i “Track Pace”.

Oba zaslona mogu se personalizirati, a postoji i mogućnost HUD-a. Mercedes kaže da sjedala – s integriranim naslonima za glavu – nude “savršenu” ergonomiju. Različitim šavovima i uzorcima naglašena je sportska i luksuzna izvedba novog SL-a. Široka ponuda različitih presvlaka za sportska ili performance sjedala (opcijski za sve izvedbe) također odražava raspon opreme, od one namijenjene za udobnost do one orijentirane prema performansama.

Prvi službeni 2+2 nakon R129 SL-a iz 1989. godine. Mercedes kaže kako je stražnja klupa prihvatljiva za one do 125 centimetara visine, no fotografije sugeriraju suprotno… U svakom slučaju, ako nije potreban prostor za sjedenje na stražnjem sjedalu, uvijek možete spemiti nekoliko torbi.

Burmesterovi zvučnici sakriveni su u vratima. Možete spustiti krov i uživati u jednoj od 64 različite unutarnje ambijentalne rasvjete. Šaf dizajna Daimler Grupe Gorden Wagener smatra da novi SL ima “revolucionarno iskustvo interijera uhvaćeno između digitalnog i analognog luksuza”.

Izvor: TopGear

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Komentari (0)

© 2021. AUTOMOBILI.com.hr Sva prava pridržana. Web design & development BLU gallery Design